Fortællinger til menukortet

Stressfrit kød fra naturen

Det magre, smagfulde og møre vildtkød vi serverer for dig, er resultatet af, at dyrene har levet et godt liv i naturen, hvor de har haft mulighed for at bevæge sig helt frit uden stress og spise af naturens grønne spisekammer.

Spis som dine forfædre

Når du sætter tænderne i kød fra skovenes majestæt, kronhjorten, spiser du det samme som vores forfædre gjorde for 15.000 år siden. Kronhjorten var nemlig et af de første dyr, som slog sig ned i Danmark, da isen smeltede og gav plads til mennesker og dyr.

Spis som en konge

Indtil slutningen af 1700-tallet var jagt forbeholdt kongen og adelen, og kongen fik efter enevælden oprettet store områder, hvor kun kongens mænd måtte gå på jagt. Vildtudbyttet fra disse jagtområder blev brugt i den kongelige husholdning, og forskellige vildtretter stod på hoffets menu.

Et levn fra vikingernes togter

Dådyret, som du får serveret, levede ikke oprindeligt i Danmark. Måden hvorpå det endte her indebar et stort skib og en flok skæggede mænd. Det blev nemlig indført af vikingerne efter et af deres utallige plyndringstogter.

Naturlig smag

Vildtkødet får sin komplekse og kraftige smag, når dyret går rundt på de store danske skov- og hedearealer, hvor de selv kan vælge deres føde fra naturens spisekammer.

Et frit liv giver mørhed

Fritlevende vildt bevæger sig – indimellem over store strækninger. Det frie liv gør, at vildtets kød har et lavt fedtindhold og en exceptionel mørhed.

Smagen af efteråret

Der sker noget magisk i skoven i det sene efterår, når naturens spisekammer bugner af friske råvarer. Svampene har været her i et stykke tid, og nu er sæsonen for vildt begyndt. Sæt tænderne i det møre vildtkød fra dyret, som har brugt sommeren på at vokse sig stærkt og sundt.