Fasanlasagne

4 prs.
Ca. 500 g fasanbryst uden skind Lidt olie 1 tsk. karry 1 løg 2 fed hvidløg Ca. 500 g frisk spinat 1 dåse hakkede flåede tomater ½ grønsagsbouillonterning eller lidt vildtfond Lasagneplader
Salt og peber Lidt revet muskatnød 150 g revet mozzarella Evt. lidt gorgonzola SAUCE 3 spsk. smør 3 spsk. mel ½ l mælk

Fremgangsmåde:

  1. Skær fasanbrystkødet i tynde skiver. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Skyl spinaten, og lad den dryppe af. Steg spinaten på en tør pande, til den falder sammen, og lad den dryppe af i en sigte.
  3. Svits kødet hurtigt på en varm stegepande i lidt varm, olie og tilsæt karryen. Tag kødet af panden.
  4. Varm på ny panden op med lidt olie, og svits det hakkede løg sammen med de hakkede hvidløg. Løgene skal være klare uden at tage farve. Tilsæt de hakkede flåede tomater, og lad det koge godt igennem. Tilsæt derefter ½ dl vildtfond, eller opløs bouillonterningen i varmt vand fra kedlen, og tilsæt væsken. Kom fasankødet op i saucen, og smag det til med rigeligt salt og peber. Lad det simre 5-6 minutter.
  5. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk det godt sammen til bechamelsauce. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens det piskes godt med et piskeris, så det ikke klumper. Lad det koge nogle minutter, så saucen får en cremet konsistens, og smag den til med salt, peber og revet muskatnød.
  6. Smør et ildfast fad af passende størrelse med lidt olie, og fordel fasan/tomatsaucen, spinat, bechamelsauce og lasagneplader lagvist. Slut af med et lag bechamelsauce, og drys den revne ost over. Top retten med små klatter gorgonzola, hvis man kan lide smagen af denne skimmelost.

Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Servering:
Server lasagnen rygende varm med en lækker salat og med lidt lun flute til.
Velbekomme!

 

Tekst og foto: Finn Kallesø, Danmarks Jægerforbund

Print opskriften