Få vildtkød i gryden

Tilgængelighed

 

Sammen med jagtmarkernes ejere er de danske jægere gennem deres løbende uddannelse og oplysning garanter for, at vildt forvandles på en bæredygtig måde – fra dyreungerne kommer til verden, til kødet ender i køkkenet. Det betyder også, at der er fastsat jagttider, som skal hjælpe til at beskytte bestandene og sikre, at jagten ikke går ud over yngelpleje eller forstyrrer dyrenes parringstid. Derfor er vildt og vildtkød heller ikke tilgængeligt hele året. Herunder kan du se, hvornår det normalt vil være muligt at skaffe de forskellige arter.

 

Pattedyr

  • Dådyr: september – januar
  • Krondyr: september – januar
  • Muflon: september – januar
  • Sikahjort: september – januar
  • Vildkanin: september – januar
  • Vildsvin: september - januar
  • Hare: oktober – december
  • Rådyr: oktober – januar
  • Sommerbuk (rådyr): maj – juli

 

Fugle

  • Agerhøne: september – oktober
  • Canadagås: september – januar
  • Grågås: september – januar
  • Nilgås: september – januar
  • Ringdue: september – januar
  • Amerikansk skarveand: oktober – december
  • Gråand: oktober – december
  • Krikand: oktober – december
  • Fasan: oktober – januar
  • Skovsneppe: oktober - januar

 

Udover jagttiden er vildtets tilgængelighed også reguleret af lovgivning omkring hvilke af de jagtbare arter, der må handles. Læs mere om det under Handel med vildt.

 

Vildt på frost

Uden for jagtsæsonerne er det typisk muligt at købe vildtkød som frostvare. Her skal du dog være opmærksom på kødets oprindelsesland samt om dyret kommer fra den frie natur, eller om det er opdrættet.

Opskrifter med vildt