Paneret fladfisk

1 prs.
3-4 skrubber eller anden fladfisk Olie/smør til stegning Purløg 3 kartofler 1 hjertesalat Radiser
Mel og rasp til panering 1 dl. yoghurt Salt og peber Citronsaft Sennep

Dette er klassisk opskrift, på kartofler og fisk, garneret med en sauce tartare.

Det er sommer når det er allerbedst. Tricket er at turde stege fisken i underkanten, så den stadig er saftig og flager lidt, og med så meget varme at paneringen er sprød. Det kræver koncentration og opmærksomhed.

Fremgangsmåde:

I en skål blandes

  • Yoghurt med en tsk. citronsaft og ditto sennep.
  • Purløg hakkes fint og vendes i. Der smages til med salt og peber.

Del hjertesalaten i kvarte. Brun dem på skærefladerne på en tør pande eller på en grille over kul.

Til sidst steges fisken. Fileterne vendes først i mel, dernæst æg og til sidst i rasp.

De steges i en blanding af halv olie og halvt smør. Brug rigeligt, det er det der giver den sprøde skorpe.

Anret først de kolde kartofler i halve, dernæst salaten og til sidst fisken. Garner med saucen og radiser.

Tekst og foto: Michael Ramlau, bestyrelsesmedlem Vildt Gastronomi

Print opskriften