Salat med skiver af fasanbryst

1 prs.
3 bryststykker af fasan Smør til stegning Olivenolie 3 dl. kogt perlebyg 1/4 blomkål i buketter Citronsaft
3 skiver pancetta i tern 2 portobellosvampe Sennep Bredbladet persille Salt og peber

Fasanbryst er magert og lyst. Man skal derfor tænke i fedt og smag. Oplagt er det at tænke bacon og svampe, men jeg foretrækker at bruge den mindre dominerende italienske pancetta. Det er et stykker fermenteret brystflæsk, så det er i familie med bacon, bare uden røg.

 

Fremgangsmåde:

 

  • Rist først ternene af pancetta på en pande.
  • Steg derefter fasanbrysterne i fedtstoffet. Steg indtil brystet stadig er lidt blødt. Undgå at få det stegt tørt i frygten for at det ikke er gennemstegt. Tag det af og lad det hvile under alufolie.
  • Tør panden af, sæt den på bålet og lad smørret bruse op og dernæst brune. Rist blomkålen i det brune smør, indtil de er tilberedte, men stadig med bid.
  • Tag blomkålen af og steg svampene, smag til med salt og peber.

 

I en skål piskes med en gaffel, 1 spsk citronsaft, 2 spsk olivenolie, lidt sennep og salt. Den kogte perlebyg vendes deri, der rives blade af persillen og vendes med, sammen med pancetta, svampe og blomkål.

Blandingen fordeles i portionsskåle, fasanbrystet skæres i skiver og fordeles på. Drysses med lidt salt og pyntes med lidt persille.

 

Print opskriften