Hvad er Årets Vildtret?

Vildt er naturligt. Det er sundt. Og det er lokalt. Men der er mange, som aldrig smager vildt, og mange, der ikke ved, hvordan de skal tilberede vildtkød. Årets Vildtret har til formål at sætte fokus på vildt som spise og vise, hvordan vildtkød både kan bruges på det højeste gastronomiske niveau i gourmetrestauranternes køkkener, og hvordan det kan laves til pølser eller færdigretter, som alle kan købe i supermarkedet og tilberede i deres eget køkken.

En dag fyldt med mad, jagt og natur

Årets Vildtret er en klassisk kokkedyst, hvor landets dygtigste kokke konkurrerer om at skabe Danmarks bedste ret med vildt, som lokale jægere har nedlagt op til konkurrencen. 

Udover at følge med i kokkenes arbejde, kan de besøgende på dagen se frem til at prøve en masse spændende mad-, jagt- og naturaktiviteter. Aktiviteterne inkluderer blandt andet opvisninger med jægernes dygtige jagthunde, madlavning i museets historiske køkkener, mulighed for at lave sin egen pil til bueskydning og guidede rundvisninger i udstillingerne.

Lokationen

Igen i år vil Det Grønne Museum ved Gl. Estrup på Djursland danne ramme om eventen. Det Grønne Museum er nationalt museum for jagt, skov, landbrug og mad, og museet udgør derfor den perfekte ramme for DM i Vildtmad. Her får publikum mulighed for selv at dykke ned i historiske aktiviteter og blive beriget på oplevelser om historierne bag jagten og madens historie, som formidles gennem store udstillinger, særudstillinger, rundvisninger og dygtige fortællere dagen igennem.

Årets Vildtret arrangeres af

Årets Vildtret arrangeres af Foreningen Vildt Gastronomi i samarbejde med Det Grønne Museum. Foreningen Vildt Gastronomi arbejder for at danskerne skal spise vildt. Vildt skal ikke længere være denne nærmest “mytiske” råvare, som kun en erfaren jæger kan hente hjem til sin familie – vildt er en råvare, der skal tilbage på danskernes middagsborde i måltiderne, uden at man nødvendigvis skal sidde i skovkanten i flere timer med et gevær i hånden. Vildt har smagsegenskaber, som er anderledes, mere komplekse og yderst interessante at eksperimentere med, og det kommer tydeligt frem på denne dag i vildtets og madens tegn.