Labskovs med vildt og sweet potatoes

4 prs.
600 g vildtkød uden ben 2 løg Ca. 800 g skrællede melede kartofler Ca. 200 g skrællede sweet potatoes 2 laurbærblade Salt og hvid peber
1 l vand Smør 1 bundt purløg Syltede rødbeder Groft rugbrød

En gammel international klassiker, hvor du kan bruge alle former for vildtkød. Husk blanchering, hvis du vil have en lys og smuk farve.

Fremgangsmåde:

  1. Klargør kødet ved at skære det i kvadrater på ca. 1½-2 cm, og blancher det (giv det et hurtigt opkog i kogende letsaltet vand). Herefter skylles kødet i koldt vand.
  2. Grunden til, at kødet blancheres, er, at man opnår en smukkere lys ret uden ”grums”. Men man kan udelade blancheringen.
  3. Løgene pilles, hakkes/snittes fint og kommes over i en gryde med kødet og laurbærbladene.
  4. Hæld vand ved, så det står 1 cm over kød og løg. Lad det simre under låg ca. en time.
  5. Skær de skrællede kartofler og sweet potatoes i tern på 2x2 cm, og læg dem ned oven på kødet. Lad det nu koge, til kartoflerne er godt udkogte.
  6. Når både kød og kartofler er møre, blandes alt forsigtigt sammen og smages til med salt og hvid peber. Konsistensen skal være let og ikke for fast.

Servering:
Retten anrettes på tallerken eller i varme ildfaste skåle, pynt med lidt purløg. Til retten serveres koldt smør skåret i bjælker eller tern, hakket purløg, syltede rødbeder og groft rugbrød.

 

Tekst og foto: Finn Kallesø, Danmarks Jægerforbund

Print opskriften