Indkøb og opbevaring

af vildtkød og -produkter

 

Korrekt håndtering af vildtkød starter allerede før du køber kødet. Her skal du sikre dig, at du køber friskt og sundt vildtkød. Det kan du gøre ved at købe vildtkød hos slagtere, vildthandlere og vildthåndteringsvirksomheder eller direkte ved jægeren. Her kan du få friskt, opskåret kød, som typisk er klar til tilberedning. Nogle gange er det også muligt at købe hele dyr og selv partere dem som ønsket.

Før du går i gang med at købe vildtkød, kan det være en fordel hvis du sætter dig ind i, hvordan kødets farve og lugt skal være, da friskheden ofte kan tjekkes ud fra kødets farve og lugt. Tabellen herunder kan bruges som en rettesnor, men den kan ikke erstatte råd fra erfarne personer.

 

Vildtart

Kendetegn

Krondyr 

Mørkebrunt, saftigt og aromatisk 

Dådyr 

Som råvildt men saftigere 

Sika 

Som rå- og dåvildt 

Rådyr 

Rødbrunt og saftigt ved unge dyr 

Vildsvin 

Mørkerødt, meget aromatisk 

Hare 

Rødbrunt, delikat, mildt 

Vildkanin 

Lyst og delikat med sød aroma 

Fuglevildt 

Aromatisk 

 

Find forhandler