Svinkløv Badehotel løber med sejren til Årets Vildtret 2021

Det blev 21-årige Elisabeth Madsen og et stærkt kokketeam fra Svinkløv Badehotel, der vandt Årets Vildtret, der løb af stablen på Det Grønne Museum i Gl. Estrup d. 7. november. Elisabeth og hendes makker Frederik Birch og tjener Oliver Bendi tog pusten fra dommerne, da de forvandlede dådyr til en vild, gastronomisk oplevelse.

"Det er min første kokkekonkurrence, efter jeg er blevet udlært, så jeg er meget stolt. Årets Vildtret er en sjov og anderledes konkurrence, fordi man som kok er vant til at arbejde med kontrollerede ovne og induktionskomfurer. At arbejde over åben ild giver nogle andre udfordringer og nogle helt andre smagsnuancer," siger Elisabeth Madsen.

Årets vinderret bestod af rosastegt dådyrfilet marineret i røget enebær, barbecuespyd med mørbrad marineret i fermenterede røde bær og dehydreret- og syltet rødbede. Derudover et stykke smørstegt lever med bløde løg, rødebedesyltet pære og vildt skysovs. Retten var akkompagneret af en sideservering med sellericreme, asier og braisseret køllekød med grillet palmekål, røget bacon og ristede valnødder. Dertil en vildtbouillon med røget flødeskum til at toppe herligheden af.

En velsammensat vinderservering

"Det er afgørende, at man kender det dyr, man går i gang med at tilberede. Især når det skal foregå under åben ild. Men det giver bestemt en helt anden og autentisk oplevelse," siger Elisabeth Madsen.

Overdommer Helle Brønnum Carlsen gav vinderretten stor ros med på vejen

"Det særlige ved vinderretten er Elisabeths evne til at balancere de 5 grundsmage, hvor salt og umami kommer til udtryk i de forskellige vildtkød serveringer, der indgår - og hvor syre, sødme og bitterhed kommer til udtryk i det syltede frugt og kåltilbehøret," siger Helle Brønnum Carlsen og fortsætter:

"Retten var vel gennemtænkt og velafbalanceret i smagen, og Elisabeth anvendte hele tre forskellige udskæringer på dådyret, som blev repræsenteret i hver sin kødservering. Men selvom der var flere elementer i retten, så hang det hele sammen som en ret."

Årets Vildtret arrangeres af foreningen Vildt Gastronomi og blev afholdt første gang i 2011. Konkurrencen er siden blevet et tilløbsstykke for førende kokke fra hele landet. Mens kokkene dyster i ude-køkkenerne, kan både store og små deltage i en stribe aktiviteter, hvor man kommer tættere på natur, jagt og gastronomi.

Om vinderen Elisabeth Madsen

Elisabeth er uddannet kok fra Tech College i Aalborg 2020 og er udlært fra Restaurant Musikkens Spisehus på havnefronten i Aalborg. Elisabeth har tidligere arbejdet som dessertkok på Svinkløv Badehotel og som kreativ chef på Himmerland Golf & Spa Resort. Kokketalentet vandt allerede som 18-årig de Nordjyske mesterskaber for kokkeelever, mens hun sidste år vandt DM i Skills.

Se flere fotos