Indkøb og opbevaring
af vildtkød og -produkter
Korrekt håndtering af vildtkød starter allerede før du køber kødet. Her skal du sikre dig, at du køber friskt og sundt vildtkød. Det kan du gøre ved at købe vildtkød hos slagtere, vildthandlere og vildthåndteringsvirksomheder eller direkte ved jægeren. Her kan du få friskt, opskåret kød, som typisk er klar til tilberedning. Nogle gange er det også muligt at købe hele dyr og selv partere dem som ønsket.
Før du går i gang med at købe vildtkød, kan det være en fordel hvis du sætter dig ind i, hvordan kødets farve og lugt skal være, da friskheden ofte kan tjekkes ud fra kødets farve og lugt. Tabellen herunder kan bruges som en rettesnor, men den kan ikke erstatte råd fra erfarne personer.
Vildtart |
Kendetegn |
Krondyr |
Mørkebrunt, saftigt og aromatisk |
Dådyr |
Som råvildt men saftigere |
Sika |
Som rå- og dåvildt |
Rådyr |
Rødbrunt og saftigt ved unge dyr |
Vildsvin |
Mørkerødt, meget aromatisk |
Hare |
Rødbrunt, delikat, mildt |
Vildkanin |
Lyst og delikat med sød aroma |
Fuglevildt |
Aromatisk |