Opskrifter
Chili con carne med vildt og chokolade
600 g hakket vildtkød eller vildtkød skåret i fine tern
150 g bacon i tern
Lidt olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 stk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
¼-½ rød chili
1 kanelstang
2 dåser hakkede flåede tomater
2 spsk. tomatpure
1 grønsagsbouillonterning
2 dåser røde kidneybønner
25 g mørk cholade, 70-80 %
Salt og peber
creme fraiche, 18 %
Lidt revet chokolade
Revet ost
Fremgangsmåde:
- Løg og hvidløg hakkes fint og stilles til side.
- Kom en anelse olie i en gryde, og brun bacon af heri, tilsæt vildtkødet, og svits det med.
- Når kødet er brunet, tilsættes det hakkede løg, som svitses med sammen med hvidløg.
- Tilsæt kommen, paprika, kanelstangen og tomatpure. Vend det godt sammen over varmen.
- Til sidst tilsættes hakket chili, de flåede tomater, bouillonterningen og bønnerne inkl. væden fra dåsen.
- Lad retten stå og simre i ca. 30 minutter.
- Tilsæt til sidst chokoladen, som skal smelte i retten under omrøring. Retten smages nu til med salt og peber.
Servering:
Retten kan serveres med ris eller blot brød og salat. Som tilbehør er nachos med smeltet ost også perfekt, eller retten kan serveres i en tortilla med salat.
Tekst og foto: Finn Kallesø, Danmarks Jægerforbund