Opskrifter
Salat med skiver af fasanbryst
3 bryststykker af fasan
Smør til stegning
Olivenolie
3 dl. kogt perlebyg
1/4 blomkål i buketter
Citronsaft
3 skiver pancetta i tern
2 portobellosvampe
Sennep
Bredbladet persille
Salt og peber
Fasanbryst er magert og lyst. Man skal derfor tænke i fedt og smag. Oplagt er det at tænke bacon og svampe, men jeg foretrækker at bruge den mindre dominerende italienske pancetta. Det er et stykker fermenteret brystflæsk, så det er i familie med bacon, bare uden røg.
Fremgangsmåde:
- Rist først ternene af pancetta på en pande.
- Steg derefter fasanbrysterne i fedtstoffet. Steg indtil brystet stadig er lidt blødt. Undgå at få det stegt tørt i frygten for at det ikke er gennemstegt. Tag det af og lad det hvile under alufolie.
- Tør panden af, sæt den på bålet og lad smørret bruse op og dernæst brune. Rist blomkålen i det brune smør, indtil de er tilberedte, men stadig med bid.
- Tag blomkålen af og steg svampene, smag til med salt og peber.
I en skål piskes med en gaffel, 1 spsk citronsaft, 2 spsk olivenolie, lidt sennep og salt. Den kogte perlebyg vendes deri, der rives blade af persillen og vendes med, sammen med pancetta, svampe og blomkål.
Blandingen fordeles i portionsskåle, fasanbrystet skæres i skiver og fordeles på. Drysses med lidt salt og pyntes med lidt persille.