Paneret fladfisk
Dette er klassisk opskrift, på kartofler og fisk, garneret med en sauce tartare.
Det er sommer når det er allerbedst. Tricket er at turde stege fisken i underkanten, så den stadig er saftig og flager lidt, og med så meget varme at paneringen er sprød. Det kræver koncentration og opmærksomhed.
Fremgangsmåde:
I en skål blandes
- Yoghurt med en tsk. citronsaft og ditto sennep.
- Purløg hakkes fint og vendes i. Der smages til med salt og peber.
Del hjertesalaten i kvarte. Brun dem på skærefladerne på en tør pande eller på en grille over kul.
Til sidst steges fisken. Fileterne vendes først i mel, dernæst æg og til sidst i rasp.
De steges i en blanding af halv olie og halvt smør. Brug rigeligt, det er det der giver den sprøde skorpe.
Anret først de kolde kartofler i halve, dernæst salaten og til sidst fisken. Garner med saucen og radiser.
Tekst og foto: Michael Ramlau, bestyrelsesmedlem Vildt Gastronomi