Vildtsimresuppe

4 prs.
600-800 g vildtkød uden ben Lidt olie og smør 2 løg 4 fed hvidløg 2 gulerødder ¼ knoldselleri 200 g svampe 400 g kartofler 2 dl rødvin
1 grønsagsbouillonterning 1 dåse hakkede flåede tomater 1 spsk. tomatpure 1-2 tsk. Worcestershire Sauce 2 laurbærblade Lidt timian, helst frisk, men tørret kan bruges ½ tsk. paprika Salt og peber Evt. creme fraiche, 18 %, til topping

Det er superlækkert i den kolde tid med en rygende varm og godt krydret simresuppe, kogt på vildtkød. Der kan anvendes kød fra hals, bov, bryst og selvfølgelig kød fra køllerne. Men også kød fra fuglevildt kan anvendes i retten.

Fremgangsmåde:

  1. Alle grønsagerne rengøres og skæres i passende tern, og svampene skæres i kvarte.
  2. Løgene pilles og finhakkes, og kødet skæres i tern på ca. 2x2 cm. Brun kødet af i hed olie i en gryde. Brun ikke for store mængder af kød ad gangen, så opnås en bedre stegeskorpe. Krydr med salt, peber og paprika.
  3. Stil kødet til side, svits løgene i lidt smør i samme gryde, og kog gryden af med rødvinen.
  4. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt Worcestershire Sauce, tomatpure, flåede tomater, laurbærblade, timian og 1 l vand plus bouillonterningen.
  5. Lad suppen stå at simre på komfuret under låg i cirka en time. Tilsæt grønsagerne, og lad retten stå at simre igen en times tid, indtil kød og kartoffeltern er helt møre. Er suppen kogt for langt ned, kan der tilsættes yderligere vand og bouillon.

Smag til sidst suppen til med salt og peber.

Servering:

Suppen serveres rygende varm med noget godt brød til. Her er den serveret med groft rugbrød stegt sprødt i olie og hvidløg. Suppen kan eventuelt serveres med en klat creme fraiche på toppen pyntet med paprika eller hakket persille.

 

Tekst og foto: Finn Kallesø, Danmarks Jægerforbund

Print opskriften