Ølbraiseret vildt med hokkaidogræskar og grønkål

4 prs.
750 g vildtkød, f.eks. kød fra bov eller hals uden ben 1 dl hvedemel Lidt olie 1 løg 1 gulerod 1 lille persillerod 1 lille pastinak 2-3 stilke frisk timian
½ l ale eller anden mørk øl 2 spsk. HP Sauce GARNITURE 1 meget lille hokkaidogræskar ½ knoldselleri Lidt grønkål Tyttebær Smør

En lækker ret, her serveret med hokkaido og grønkål, som er meget sæsonbetonet. Kan disse grønsager ikke købes, kan man servere retten med en luftig kartoffel- eller rodurtemos til.

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i grove tern på ca. 3x3 cm.
  2. Pil, og hak løget. Skræl gulerødder, persillerod og pastinak. Skær dem i halvanden centimeter tykke skiver.
  3. Krydr melet med salt og peber, og vend kødet heri lige inden tilberedning. Overskydende mel hældes fra.
  4. Varm olien i en gryde, og svits løg og de andre grønsager heri. Tag dem op, og brun efterfølgende kødet godt på alle sider i gryden i hed olie.
  5. Tilsæt øllet, HP Sauce og timian, og lad det nu simre ved svag varme i ca. halvanden time. Tjek, om kødet er godt mørt. Er det ikke, skal det simre lidt længere. Kom grønsagerne i retten den sidste halve time.
  6. Smag retten til med salt og peber.

Garniture:

  1. Stilkene fjernes på grønkålen, og bladene skæres i grove strimler.
  2. Græskarret halveres, kernerne skrabes ud, og det skrælles og skæres i både.
  3. Knoldselleri skrælles og skæres i både. Bådene koges i letsaltet vand i fem-otte minutter afhængig af tykkelsen, de skal stadig være sprøde. Gem vandet til grønkålen.

Lige inden servering steges hokkaido og knoldselleri i smør og krydres med lidt salt og peber. Imens koges grønkålsbladene lynhurtigt i det letsaltede vand fra sellerien.

Servering:
Retten serveres rygende varm, og som tilbehør kan der serveres smørstegt græskar og selleri og saltkogt grønkål. Retten kan pyntes med tyttebær.

Tekst og foto: Finn Kallesø, Danmarks Jægerforbund

 

Print opskriften