Opskrifter
Labskovs med vildt og sweet potatoes
600 g vildtkød uden ben
2 løg
Ca. 800 g skrællede melede kartofler
Ca. 200 g skrællede sweet potatoes
2 laurbærblade
Salt og hvid peber
1 l vand
Smør
1 bundt purløg
Syltede rødbeder
Groft rugbrød
En gammel international klassiker, hvor du kan bruge alle former for vildtkød. Husk blanchering, hvis du vil have en lys og smuk farve.
Fremgangsmåde:
- Klargør kødet ved at skære det i kvadrater på ca. 1½-2 cm, og blancher det (giv det et hurtigt opkog i kogende letsaltet vand). Herefter skylles kødet i koldt vand.
- Grunden til, at kødet blancheres, er, at man opnår en smukkere lys ret uden ”grums”. Men man kan udelade blancheringen.
- Løgene pilles, hakkes/snittes fint og kommes over i en gryde med kødet og laurbærbladene.
- Hæld vand ved, så det står 1 cm over kød og løg. Lad det simre under låg ca. en time.
- Skær de skrællede kartofler og sweet potatoes i tern på 2x2 cm, og læg dem ned oven på kødet. Lad det nu koge, til kartoflerne er godt udkogte.
- Når både kød og kartofler er møre, blandes alt forsigtigt sammen og smages til med salt og hvid peber. Konsistensen skal være let og ikke for fast.
Servering:
Retten anrettes på tallerken eller i varme ildfaste skåle, pynt med lidt purløg. Til retten serveres koldt smør skåret i bjælker eller tern, hakket purløg, syltede rødbeder og groft rugbrød.
Tekst og foto: Finn Kallesø, Danmarks Jægerforbund