DOMMERPANELET I ”ÅRETS VILDTRET 2022”
DOMMERPANELET I ”ÅRETS VILDTRET 2022”
Vinderen af ÅRETS VILDTRET 2022 findes af et dommerpanel bestående af 2 professionelle madanmeldere og 2 af Danmarks dygtigste prisvindende kokke:
- Mikkel Maarbjerg, Kok og partner med Nikolaj Kirk i gastro-virksomheden KIRK+MAARBJERG
- Jakob Mielcke, Køkkenchef på Restaurant MIELCKE & HURTIGKARL i København – og passioneret jæger
- Helle Brønnum Carlsen, Madanmelder på Restaurantguiden WHITE GUIDE og forfatter til flere bøger om mad.
- Jesper Uhrup Jensen, Madanmelder og chefredaktør på Danmarks bedste madmagasin GASTRO
Hvordan vurderes retterne i ÅRETS VILDTRET?
Når dommerpanelet skal finde vinderen af Årets Vildtret 2022 bruger de fire kriterier, som retterne vurderes på:
Smag - tæller 50 point (Her er fokus på om smagen er velafstemt og velgørende samt om kombinationen mellem grundsmagene er balanceret.)
Bæredygtighed - tæller 15 point (Her er fokus på evnen til at anvende utraditionelle udskæringer på dyret, og gerne flere forskellige udskæringer på samme tid, ligesom brug af indvolde tæller op).
Innovation og nytænkning - tæller 15 point (Her er fokus på nyhedsværdi fx nye metoder og kombinationer til tilberedning af vildtet).
Rettens udseende - tæller 10 point (Her er fokus på om rettens udtryk er æstetisk og appetitligt)