Næringsindhold og kødets ernæringsmæssige sammensætning

 

Vildtlevende vildt er ikke opfedet med henblik på slagtning for profit, men har i stedet indtaget de nødvendige næringsstoffer gennem en naturlig kost. Det kan ses i tilberedningen, hvor vildtets lave fedtindhold medvirker til mindre svind end hos konventionelle dyr.

Den naturlige kost er også med til at sikre, at vildtkød indeholder 2-4 gange mere omega-3 end kød fra konventionelt landbrug, som er blevet fodret med korn. Og dyrenes vegetariske føde resulterer i et perfekt forhold mellem omega-3 og omega-6, som i naturen bør være 1:1.

Vildtkød indeholder også en stor mængde vitaminer og mineraler, som vi har godt af. Vitaminindholdet inkluderer blandt andet B12-vitamin og masser af jern. Af mineraler kan nævnes: Kalium, som hjælper til at kroppens celler fungerer normalt; fosfor, som sikrer sunde knogler og tænder; zink og selen, der er et essentielt spormineral.