Salat med skiver af indmad fra klovbærende vildt

1 prs.
Nyre, lever eller hjerte fra klovbærende vildt (råvildt, sika, dåvildt, kronvildt) Smør til stegning Olivenolie 3 skiver pancetta i tern 1/4 blomkål i buketter
Citronsaft Bredbladet persille 2 portobellosvampe Sennep Salt og peber

Indmad er magert. Man skal derfor tænke i fedt og smag. Oplagt er det at tænke bacon og svampe, men jeg foretrækker at bruge den mindre dominerende italienske pancetta. Det er et stykker fermenteret brystflæsk, så det er i familie med bacon, bare uden røg.

 

Fremgangsmåde:

  • Rist først ternene af pancetta på en pande.
  • Steg derefter indmaden, skåret i tern, i fedtstoffet. Steg indtil der er stegeflader, men stadig rosa. Undgå at få det stegt tørt i frygten for at det ikke er gennemstegt. Tag det af og lad det hvile under alufolie.
  • Tør panden af, sæt den på bålet og lad smørret bruse op og dernæst brune. Rist blomkålen i det brune smør, indtil de er tilberedte, men stadig med bid.
  • Tag blomkålen af og steg svampene, smag til med salt og peber.

 

I en skål piskes med en gaffel, 1 spsk citronsaft, 2 spsk olivenolie, lidt sennep og salt. Den stegte blomkål vendes deri, der rives blade af persillen og vendes med, sammen med pancetta og svampe.

Blandingen fordeles i portionsskåle, indmaden fordeles på. Drysses med lidt salt og pyntes med lidt persille.

Print opskriften