Konkurrencebetingelser

 

DM i Vildtmad består af to konkurrencer, som er meget forskellige, og begge har vildtkød som omdrejningspunkt. Det er en kokkedyst, hvor prisen er Årets Vildtret og en produktkonkurrence, hvor både slagtere, kokke og andre dyster om prisen for Årets Vildtprodukt

 

ÅRETS VILDTRET

Under kokkekonkurrencen, Årets Vildtret, dyster landets dygtigste
kokke om at lave den bedste ret ud af det friske vildt, som de får
præsenteret og vælger fra vildtparaden på selve dagen. DM i Vildtmad blæses i gang ved vildtparaden kl. 10.30 på Det Grønne Museum og vildtet på paraden danner grundlag for de retter, som kokkene skal servere for dommerpanelet sidst på dagen. Der bliver trukket lod blandt kokkene om hvem, der først må vælge vildt fra paraden, og hvem der skal begynde først. Kokkene skal finde grøntsager og krydderurter i de smukke historiske haver på museet og kan bruge æbler fra museets 125 forskellige sorter æbletræer. Derudover har de selvfølgelig adgang til diverse lækre råvarer. Vildtet tages fra paraden og plukkes, flås og parteres - enten af kokkene selv eller i samspil med de lokale jægere. Der er rense og vaskestationer, hvor publikum kan komme helt tæt på hele processen, og når kokkene bliver sat i gang - en ad gangen - rykker de ind i et stort og flot telt, hvor hver kok med sit hold af hjælpere får hver deres station med bålfad, grill og borde til tilberedning. Også her er der mulighed for at komme tæt på og kigge og følge med i, hvad der sker undervejs. Når det første hold nærmer sig serveringstidspunktet løber de ind til den smukke lysning midt i museets hovedbygning, hvor smagninger skal foregå. Her anretter de maden og serverer for dommerpanelet, som sidder klart. Der vil også være nogle serveringer for heldige publikummer, som får lov at smage retter på lige fod med dommerpanelet. Når serveringerne er slut, skal dommerpanelet votere, og som afslutning på dagen vil først Årets Vildtprodukter og derefter Årets Vildtret blive kåret. 

Dommerpanel i Årets Vildtret er

  • Helle Brønnum Carlsen, overdommer, madanmelder m.m.
  • Francis Cardenau, Præsident Bocuse d’Or Danmark

  • Nicolaj Møller Christensen, køkkenchef Restaurant Treetop

  • Kasper Tind Hasse, køkkechef Falsled Kro

  • Vivi Schou, restauratør, Restaurant Babette

  • Mikkel Maarbjerg, Kirk + Maarbjerg

    .

ÅRETS VILDTPRODUKT

I Årets Vildtprodukter sættes der fokus på at udnytte så meget af det
hele dyr som muligt, og dermed også på at mindske madspild. Det
er givetvis nemt at sælge fasanbryster, men skrog, lår og indmad kan
også udnyttes i velsmagende postejer, pølser, supper eller fonder.
Produktkonkurrencen omfatter tre kategorier:

- Charcuteri & Røgvarer,
- Færdigretter & Halvfabrikata,
- Forsøgsprodukter.

Det er typisk slagtere, storkøkkener og restauranter der deltager i denne kategori. Alle deltagere sender deres produkter ind og torsdag d. 10. oktober smager et dygtigt dommerpanel på alle de produkter, som er sendt ind. Dommerne udvælger finalister i de tre katorier, og finalisterne udstiller deres produkter 3. november på Det Grønne Museum og sidst på dagen ved præmieoverrækkelsen bliver Årets Vildtprodukter kåret - med vindere i tre kategorier. Alt er åbent, og kun fantasien sætter grænserne. Dommerne vil gerne
blæses bagover og overraskes af noget helt genialt – noget som vil blive
en salgssucces.

Finalisterne i Årets Vildtprodukt er

  • Slagteren i Højslev,
  • Byens Køkken
  • Slagter Jacob.

Dommerpanel i produktprisen er

  • Mikkel Maarbjerg, Kirk + Maarbjerg,
  • Bettina Buhl, madhistorier Madens Hus,
  • Tove Færch, Karolines Køkken,
  • Lisbeth Ankersen, professionel smager,
  • Ejnar Bendix slagter- og kokkeuddannelsen i EUC Herning,
  • Claus Hein, Danish Crown.

Hvis du vil se mere, kan du finde konkurrencebetingelserne i links herunder.