DM i Vildtmad 2019

Tak for et fantastisk DM i Vildtmad 2019!!

Det Grønne Museum var fyldt med glade mennesker søndag d. 3. november, hvor Vildt Gastronomi sammen med Det Grønne Museum og Danmarks Jægerforbund afholdt DM i Vildtmad - Årets Vildtret og Årets Vildtprodukter. Efter en meget flot parade med jagthornsblæsning spredte publikum og kokke sig ud på pladsen. I flotte Tentipi telte var der aktiviteter - både for voksne og børn, hvor de oplevede vildt helt tæt på, smagte på vildt og måske endda rørte ved vildtet. Og i det store kokketelt i røg og damp dystede Danmarks dygtigste kokke i Danmarksmesterskabet i Vildtmad. Også indenfor på museet var der aktiviteter og her kunne man også finde finalisterne i DM i Vildtprodukter, som havde smagsprøver med på deres vinderretter. Og der var mange, der var enige med dommerne, for der var lang kø. 

Og vinderne DM - Årets Produktpris blev 

Charcuteri & Røgvarer: Slagteren i Højslev med en Røget leverpølse med krondyr

Færdigretter & Halvfabrikata: Slagteren i Højslev med hans Karrykål med ristet krondyr

Forsøgsprodukter: Byens Køkken i Odense med deres Fasanpaté med Fasansky

 

Og Danmarksmester i Vildtmad - Årets Vildtret
Martin Peter Leth fra Falsled Kro

Han var tæt forfulgt af

Noah Muscat fra Barr samt Marc Foged Stockmarr fra God Smag

 

 

Kom og vær med til en dag i jagten og madens tegn, når Vildt Gastronomi inviterer til DM i Vildtmad 2019, søndag den 3. november på Det Grønne Museum ved Auning, Djursland. Det er gratis for børn og unge op til 18 år og medlemmer af Danmarks Jægerforbund. 

Oplev jagthornsblæserne og se, hvordan det lokale friske vildt fra paraden, skaffet af lokale jægere går fra at være dyr i skoven til at blive mad. Når det nedlagte vildt er blevet æret med jagthornssignaler, går kokkene i gang med at flå, plukke, forlægge og partere vildtet, før de tryller det om til velsmagende retter over bålets flammer og grillens gløder.

Mens kokkene knokler, kan I opleve jagt, natur, historie og mad både ude og inde på museet:

  • Kom og se den flotte særudstilling af historiske pile, eller lav din egen bue og pil, som du kan prøve af på buebanen.
  • Få en guidet rundvisning i museets flotte udstillinger og kom med bagom de udstillede effekter.
  • Se hundeshow, hvor jæger og hund demonstrerer det samarbejde som foregår under jagt.
  • Lav smykker af gevir fra skovens dyr.
  • Oplev museets kokke arbejde i de historiske køkkener, hvor de tilbereder retter med vildt og serverer smagsprøver.
  • Tag en snak med finalisterne i Årets Vildtprodukter og smag på deres lækre produkter.

Se mere om arrangementet her: